Bejgli / Bejgli




Ingrediënten
  • 1kg bloem
  • 20dkg boter of margarine
  • 18dkg vet
  • 8dkg poedersuiker
  • 1dkg gist
  • 2 dl lauwe melk
  • 1 ei
  • 1/2dkg zout

  
Deeg
Meng de bloem met margarine, vet en poedesuiker. Los vervolgens de gist op in lauwe melk. Voeg de ei en zout toe.
Meng de ingredienten en zet het deeg voor een paar uur op een koele plek.
Verdeel het deeg in 6 gelijke delen, vorm er balletjes van, en vervolgens hele dunne plakjes.
(is genoeg voor 3 walnoot en 3 maanzaad)
Vul elke plakje deeg (3 met walnoot, 3 met maandzaad). Rol het deeg op. Leg de rollen  op met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de rollen met ei. Bewaar het op een warme plaats voor een half uur, dan nog een keer bestrijken met ei. Laat het ei drogen en bak he top middellaag vuur.


Maanzaad vulling:
  • 30 g suiker
  • 2 ½ dl water
  • 40 g gemalen maanzaad
  • 2 eetlepels honing,
  • gebroken kruidnagel
  • citroenschil
  • een snufje kaneel
  • rozijnen.


Van de suiker en water koken we siroop. Met deze siroop schroeien we de maanzaad. Meng het vervolgens met de andere ingrediënten.

Walnoot vulling:
  • 2 dl melk
  • 25 g suiker
  • 40 g gemalen walnoten
  • een eetlepel honing
  • een snufje kaneel
  • geraspte citroen-en sinaasappelschil
  • 4 gram cake kruimels
  • rozijnen


Kook de melk met suiker. Schroei de gemalen walnoten erop. Voeg en meng een eetlepel honing, een snufje kaneel, geraspte citroen-en sinaasappelschil, cake kruimels en rozijnen toe.

Verdeel de vulling over het deeg wanneer de vulling al koud is.

Wijn advies: Chateau Dereszla Tokaji Aszú 3 Puttonyos


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.