Gevulde zuurkool / Töltött káposzta




Ingrediënten
  • 0,5 kg half om half gehakt
  • 4-5 plakje gerookte varkensribstuk
  • 10 gram rijst
  • 1 ei
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel olie
  • zout
  • peper
  • Hongaarse  paprikapoeder
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 tomaat in dunne plakjes
  • 1-2 eetlepels tomatenpuree
  • 1-2 eetlepels bloem
  • 700 gram zuurkool
  • 7-8 zuurkoolbladeren

Bak de gesnipperde uien en de rijst in olie goudbruin in een pan.
Meng de half om half gehakt, peper, zout,ei, knoflook en voeg daar de gebakken ui en rijst aan toe.
Van de zuurkoolbladen snijd de dikke middenstuk eruit. Gebruik de rest.
Maak van het half om half gehakt mengsel 7 a 8 porties, vul de zuurkoolbladeren met het mengsel en rol deze op.

Vet/olie een hoog pan. Zet egy beetje zuurkool in de pan, daarna de varkensribstuks. De volgende laagje  zal zuurkool zijn en daarna de rolletjes die je gemaakt hebt, tenslotte de rest van de zuurkool.
Strooie op elke laagje een beetje bloem, paprikapoeder, tomatenpurre en 2-3 plakjes tomaat.
Voeg water toe tot de bovenkant van de ingrediënten.
Laat het geheel op laag vuur gedurende ca 2 uur koken.
Wij eten dit maaltijd met zure room (of creme fraise) en vers brood.

Wijn advies: Somlói juhfark



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 megjegyzés:

mamqa zei

In Polen noemen we het "gołąbki" :)

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.