Kropslasoep / Saláta leves




Ingrediënten:
• 1 kropsla
• 5 dkg spekreepjes
• 1 liter water
• 1 theelepel zout
• 2 theelepels azijn (10%)
• 1 theelepel Hongaarse paprikapoeder
• snufje peper
• 2 eetlepels zure room (of crème fraîche)
• 2 eetlepels bloem
• 1 ei
• 1 eetlepel olie



{ Was de kropsla in koud water, sijnd het daarna in dunne plakjes. Kook de dunne plakjes in water.

{ Voeg het zout, paprikapoeder, peper en de spekreepjes toe. Laat het op laag temperatuur  koken voor ongeveer 10 minuten.

{ Giet ondertussen de zure room in een kom en meng de bloem erdoorheen.
Voeg een soeplepel hete soep toe aan het zure room-bloem mengsel. Roer ze snel en goed door elkaar. Giet je mengsel  in de soep.

{ Maak van het ei roerei, maar in pannenkoekvorm, als het klaar is, snijd heti n kleine stukjes. Voeg het aan de soep toe.

{ Tot slot, giet de azijn ook erin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.