Zoute krakeling / Sós perec


Ingrediënten
  • 31 dkg bloem
  • 17 dkg margarine
  • 1 dl kookroom
  • 1 dkg vers gist (of 3g gist)
  • zout 

Extra nodig
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel zout
  • water


De over voorverwarmen op 180°C.


Meng de ingredienten en kneed ze tot een deeg. Maak een bolletje van het deeg. Snijd een klein stuk uit en rol een lange staaf.

Snijd de staaf in kleine stukjes. Maak er krakelingen vormen van.


Zet de krakelingen op de bakplaat. Bestrijk ze met ei. Meng de bloem, zout en water tot een sterk mengsel en spuit druppels over de krakelingen.
Bak de krakelingen in de oven in circa 10-15 minuten goudbruin en laat afkoelen. 

Bestelen op: HoningandCakes

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.