Brasov roast / Brassói aprópecsenye



Ingrediënten:
  • 1 kg varkenvlees, mager vlees
  • 1-2 eetlepels olie
  • half theelepel marjolein
  • 1 theelepel zout
  • kwartaal theelepel gemalen peper
  • 1 theelepel Hongaarse  paprikapoeder
  • 4 tot 5 teentjes knoflook
  • 2 tot 3 middelgrote uien
  • 1 kg aardappelen
  • olie voor bakken aardappelen

Schil de aardappelen en snijd het in blokjes. Snijd het vlees ook in blokjes. De uien snipperen. In 1-2 eetlepel olie de uien smoren. Voeg vervolgens de vlees blokjes toe en blijf roeren tot het vlees aan alle kanten wit is.
Als het vlees wit is, bestrooi het met kruiden, haal het van het vuur af, roer en voeg genoeg water toe. Aan de bodem van de pan moet een centimeter water staan.
Zet het terug op het vuur, rasp de knoflook erin onder regelmatig roeren, en kook tot het water verdampt is en het vlees gaar is.
Terwijl het vlees wordt gemaakt, bak aardappelen in hete olie.

De gebakken aardappelen en vlees mengen.

Wijn advies: csopaki olaszrizling



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.