Brioche / Briós



Ingrediënten: 
voor het deeg 
  • 0,5 kg bloem
  • 5 dkg boter
  • 5 dkg poedersuiker
  • 2,5 dkg gist (vers)
  • 2,5 dl melk
  • 3 eierdooiers
  • snufje zout 

  • 1 ei 
  • 3 gram suiker in de top brioches


Zet de bloem in een kom. Maak er een klein nestje van. Zet de poedersuiker erin, daarna de gist en giet ook de lauwe melk erover. Laat het voor ongeveer 15 minuten. Voeg de overige ingrediënten toe, en maak er een gladde deeg van. Vorm het tot een broodje en laat het 20 minuten op een warme plek staan. Snijd de geknede deeg in 32 stukken. Maak van elk stukje een 15 cm lange staaf. Vervolgens alleen nog vervormen tot een brioche. 



Roer de losgeklopte ei met een beetje water. Bestrijk ze met ei en laat het op bakpapier ongeveer 40 minuten staan, weer op een warme plek.
Opnieuw bestrijk met eieren. Bestrooi met kristalsuiker en in een 180-graden oven gedurende 15-20 minuten bakken. De brioche is goed als het oppervlak glad, glanzend, rood-bruine kleur krijgt.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.