Groene erwtensoep / Zöldborsó leves


Ingrediënten:
  • 40 dkg groene erwten
  • 4 takjes van jonge wortelen
  • 1 takje pastinaak
  • 1 kleine ui
  • 1/2 dl olie
  • 1 eetlepel bloem
  • Hongaarse  paprikapoeder
  • zout
  • gemalen peper
  • 1  bosje peterselie

Grismeel dumpling
Ingrediënten:
  • 2 eieren
  • 1 snuifje zout
  • een theelepel olie
  • griesmeel




Het geheim zit in de hoeveelheid griesmeel, maar helaas moet iedereen zelf uittesten, welke dichtheid goed is.
Klop de eieren en voeg zout toe. Voeg de olie ook toe. Vervolgens zoveel griesmeel toevoegen dat de dichtheid op die van crem fraise lijkt. Laten rusten ca. een half uur, zodat de mengsel dikker wordt.


Maak de erwten schoon. Verhit de olie, en stoof de gesnipperde ui. Bestrooi het met rode peper en met de bloem en giet 1-1, 2 l water overheen. Voeg de erwten en gehakte groenten toe, breng op smaak met zout en peper en kook ongeveer 15 minuten, daarna doen we de kleine stukje dumplingss erin. Wanneer u klaar bent zet de gehakte peterselie erin, kook nog een beetje. 
Warm opdienen.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.