Oeufs á la neige / Madártej

Oeufs á la neige, floating island, madártej....



Ingrediënten:
  • 1,5 l melk
  • 15 dkg suiker
  • 4 eieren
  • 1 pakje vanillesuiker+1 theelepel


De eiwitten met een theelepel vanillesuiker mengen tot een hard schuim. De melk verwarmen. Met een  natte lepel de harde schuim in de melk versnipperen. Op lage vuur beide kanten koken. Als ze gekookt zijn, met een schuimspaan eruit halen en apart zetten.
De eigeel en de suiker schuimig mengen, vervolgens naast voortdurend roeren toevoegen aan de melk, voeg daarna de vanillesuiker ook toe. Kook het nog even verder roerend, totdat het wat harder wordt. Laat afkoele, giet het in kommetjes en zet erboven op de schuimpjes.
Koud serveren.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.