Spinazietaart / Spenóttorta



Ingrediënten:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zak verse spinazie (ongeveer 25 dkg)
  • 10 dkg gerookte kaas, in kleine blokjes gesneden
  • 1 doos van natuurlijke roomkaas (125 g)
  • 6 eieren
  • zout en peper naar smaak



Verwarm de oven voor op 160 °C.
Smoor de gesneden lente uien in olijfolie in een pan.Gooi dan de gesneden knoflook en gewassen spinazie erbij. Als de spinazie geslonken is, zet het vuur uit. Klop de eieren in een kom, meng de roomkaas en gerookte kaas in kleine blokjes erdoor. Vervolgens ook de ui en knoflook spinazie erbij doen. Kruiden met zout en peper. Giet de mengsel in een siliconen cakevorm (of een bebotered bakvorm)
Bak de taart ongeveer 40 minuten, of totdat het mooi rood gebakken is. 


Wijn advies: kunsági ezerjó

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.