Chocolade panna cotta taart




Ingrediënten:

Voor het deeg:
  • 250 g bloem
  • 1 ei
  • 60 g suiker
  • 130 g boter
  • snufje zout
  • snufje bakpoeder



Voor de vulling:
  • 1000 ml verse slagroom
  • 60 g cacaopoeder
  • 150 g suiker
  • 20 g gelatine
  • vanille


Naar boven
geraspte chocolade

Kneed de ingredienten van het deeg samen en zet het voor een half uur in de koelkast. Als je hem eruit hem gehaald, maak het plat en cirkelvormig. 
Zet bakpapier in de bakvorm en zet de deeg erin, zo dat het ook op de zijkant komt. Prik ere en aantal keren in met een fork en zet hem in de oven (180°) voor 15 minuten. 

Week de gelatine in een beetje koud water. Meng de cacao, suiker en vanille in ongeveer 2 dl room. Roer de rest van de room erdoorheen en maak alles heet.
Haal het van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe. Giet het beslag in de gebakken taartvorm en zet het in de koelkast voor 2-3 uren. De bovenkant versieren we met geraspte chocolade



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.