Pizza


Pizza is niet typisch Hongaars, maar wij vinden het wel heel erg lekker! Daarom deel ik mijn recept met jullie.



Pizzadeeg:
  • 1kg bloem
  • 1 gist (420g)
  • 0,5 liter water,
  • 1 eetlepel suiker
  • 1eetlepel zout
  • 1 dl olie


Van deze deeg kunnen wij 5 pizza’s maken.

Kneed alle ingredienten tot je een mooie elastiche deeg hebt. Maak vervolgens een bal van de deeg. Laat het 1 á 2 uur rijzen in een kom met daarover een schone, beetje vochtige theedoek.

Daarna het deeg nog een keer flink kneden. Deel de deeg in 5 gelijke delen. Rol het dan uit tot een mooie ronde pizza bodem.


Beleg de pizza met een niet al te dikke laag tomatensaus. Zet de gewilde topping erop (ham, ananas, peper, kaas…)


Bak de pizza op 200 graden.

Wijn advies: muskotály


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.