Cottage cheese tulband



Ingrediënten:
  • 25 dkg boter
  • 25 dkg túró(cottage cheese) jullie kunnen het in een Hongaarse winkel kopen. De Honggarse túró is niet helemaal hetzelfde als cottage cheese (!)
  • 25 dkg bloem
  • 15 dkg suiker
  • 2 eieren
  • 1 pakje bakpoeder
  • 1 geraspte citroenschil
  • 5 dkg rozijnen
  • een snufje zout 

  
De cottage cheese (túró) doorwrijven in een zeef. De bloem mengen met bakpoeder. De zachte boter met de suiker roeren. Meng de eieren ermee. 
Roer en voeg een snufje zout en lepel voor lepel de bloem en cottage cheese toe. 
Aan het einde de rozijnen toevoegen.

Het deeg goed mengen en vervolgens in een beboterde tulband cakevorm gieten. Zorg ervoor dat het vorm alleen driekwart gevuld wordt. Bak in een matig warme oven, kooktijd: ca.. 30 minuten. 
Wanneer het afgekoeld is, voorzichtig eruit halen en met poedersuiker, of chocolade versiren.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.